Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
TM6 TM5

Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)

4.6 (207 değerlendirme)

Malzemeler

  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
  • 600 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki chili, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 25 g bułki tartej (isteğe bağlı)

Besin Değeri
şuna göre 1 porcję
Kalori
354.5 kJ / 84.7 kcal
Protein
2.3 g
Karbonhidrat
6.8 g
Yağ
5.8 g
Doymuş Yağ
0.7 g
Lif
1.8 g
Sodyum
61.1 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler