Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Karbonhidrat
- 27.4 g
- Yağ
- 4.6 g
- Doymuş Yağ
- 0.8 g
- Lif
- 3.3 g
- Sodyum
- 68.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Zupa krem z porów
30min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Zupa krem z topinamburu
2h 10min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min