Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Karbonhidrat
- 27.4 g
- Yağ
- 4.6 g
- Doymuş Yağ
- 0.8 g
- Lif
- 3.3 g
- Sodyum
- 68.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1u. 30min
Topinambur po prowansalsku
50min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1u.
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2h 20min
Zupa selerowa aksamitna
25min