Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 g czerwonego wytrawnego wina
- 50 g koniaku
- 2 jagody jałowca
- 2 liście laurowe, suszone
- 400 g skrzydełek kurczaka, bez skóry (4 szt.)
- 600 g udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
- 100 g szalotek, pokrojonych w piórka
- 50 g boczku wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 150 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2659 kJ / 635 kcal
- Protein
- 48.9 g
- Karbonhidrat
- 7.5 g
- Yağ
- 38.1 g
- Lif
- 2.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1u. 20min
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min
Wołowina w piwie po flamandzku
1u. 45min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30 min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Wołowina z pieczarkami
30min
Schab z kiszoną kapustą
50min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1u.