Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 350 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 150 g wina białego, wytrawnego
- 25 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, posiekanej, do podania
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 614 kJ / 146 kcal
- Protein
- 1.8 g
- Karbonhidrat
- 5.9 g
- Yağ
- 11.6 g
- Lif
- 1.1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 Std. 35 Min
Szary sos polski
10min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos salvitxada
1sa 25 dk
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Sos neapolitański
1h
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2hod. 10min
Sos berneński
15 Min
Sos koperkowy
15 Min