Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2 ząbki czosnku
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g jagnięciny, pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- 250 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 70 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 10 cebulek perłowych, marynowanych
- 200 g wody
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1231 kJ / 294 kcal
- Protein
- 26.9 g
- Karbonhidrat
- 23.7 g
- Yağ
- 9.2 g
- Lif
- 8.4 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Gulasz cielęcy
1h 15 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Pstrąg marynowany
25h 35min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50min
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
1h 10 min
Ragout z jagnięciny
1h 10 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10 min