Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina, Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1091.6 kJ / 260.9 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Karbonhidrat
- 19.3 g
- Yağ
- 13.8 g
- Doymuş Yağ
- 8.6 g
- Lif
- 2.6 g
- Sodyum
- 374.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 Min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Dressing z kozim serem
10 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Marynata winna
15min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos serowy roquefort
20min
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 Min
Sos curry
30 min