Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina, Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1091.6 kJ / 260.9 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Karbonhidrat
- 19.3 g
- Yağ
- 13.8 g
- Doymuş Yağ
- 8.6 g
- Lif
- 2.6 g
- Sodyum
- 374.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Klopsy królewieckie
2h 10min
Salsa Verde
15min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 Std. 35 Min
Szary sos polski
10min
Sos serowy roquefort
20min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2sa 15 dk
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos salvitxada
1h 25min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 Min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 min
Sos berneński
15min