![Chickpea sundal Chickpea sundal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89CB9CEF-34F4-4BF0-8EAC-02A6A51E53DE/Derivates/A7E2BF38-120E-4AE3-A3F9-F772443D01C1.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g dried chickpeas
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tsp salt
- 2 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ red onion
- 2 - 4 dried bird's eye chillies
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tbsp shredded coconut
- 12 fresh curry leaves
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 601.7 kJ / 143.2 kcal
- Protein
- 4.3 g
- Karbonhidrat
- 9.1 g
- Yağ
- 8.6 g
- Doymuş Yağ
- 2 g
- Lif
- 5.8 g
- Sodyum
- 382.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Curried lentils and steamed pumpkin
1 godz. 15 min
Sabji (vegetable) curry
30 min.
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min.
Amritsari dal
26h
Mango lassi
5min
Vada
2 Std. 35 Min
Lentil curry (dahl)
30 min.
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 godz.
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min.
Sambhar
1 godz. 30 min
Biryani
1h 25min
Rajma (kidney bean curry)
45min