![Dal Makhani Dal Makhani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF3B9EFF-57ED-4192-95E9-C0FEBBFDDF6B/Derivates/BBE6FF10-4DFD-4C93-ABD9-3F9F7B9C34D2.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 140 g urad beans (black lentils)
- 40 g kidney beans, dried
- 600 g water, plus extra for soaking
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 20 g ghee
- 2 tsp cumin seeds
- 70 g onions, quartered
- 6 garlic cloves
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 50 - 70 g double cream, to taste, plus extra for serving
- 1 tsp garam masala
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 812 kJ / 194 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Karbonhidrat
- 20.7 g
- Yağ
- 8.5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Paneer Makhani
1 Std.
Rajma (kidney bean curry)
45 Min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka dal
30min
Chana Masala
45 Min
Stuffed Parathas
1 Std. 20 Min
Sambhar
1 Std. 5 Min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Palak Paneer
45 Min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30min
Pudla with Spinach and Paneer
1 Std.