Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2 ząbki czosnku
- 20 g cebuli
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 - 450 g krojonych pomidorów, z puszki
- ½ łyżeczki soli
- 5 g octu balsamicznego
- 450 - 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 10 - 15 liści bazylii, świeżych
- 20 - 30 g kiełków słonecznika
- 50 g granatu, miąższu owocu
- 20 - 30 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 321 kJ / 76 kcal
- Protein
- 3.1 g
- Karbonhidrat
- 11.8 g
- Yağ
- 4 g
- Lif
- 4.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kalafior z purée z groszku
40min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Cytrynowa brukselka
20min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min