Uyumlu sürümler
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
60
g marmolady z gorzkich pomarańczy
veya 60 g marmolady pomarańczowej - 20 g oliwy z oliwek
- 20 g octu balsamicznego
-
50
g wina Porto
veya 50 g czerwonego wina -
1
łyżeczka tymianku, świeżego, tylko liście
veya ½ łyżeczki tymianku, suszonego - ¾ łyżeczki soli, plus 1-2 szczypty
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta
- 2 piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 150-200 g każda, patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 350 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
150 - 200
g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
veya 150 - 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej - 120 g mleka
- 30 g masła
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 3678.2 kJ / 879.1 kcal
- Protein
- 48.6 g
- Karbonhidrat
- 69.8 g
- Yağ
- 42.5 g
- Lif
- 6.9 g