Fırında Chermoula Soslu Sebzeli Çipura
TM6 TM5

Fırında Chermoula Soslu Sebzeli Çipura

5.0 (1 değerlendirme)

Malzemeler

Chermoula Harcı ve Chermoula Sosu

  • 20 g kişniş, taze, sadece yaprakları
  • 40 g zeytinyağı, kabı yağlamak için ekstra zeytinyağı
  • 2 yk limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yk toz tatlı kırmızı biber
  • 1 yk kimyon, toz
  • 1 tk tuz
  • 1 tk kurutulmuş zencefil tozu
  • 1 tk kuru acı pul biber (isteğe bağlı)
  • 60 g su

Balık

  • 1 çipura, bütün temizlenmiş (maks. 31 cm uzunluğunda, yaklaşık 600 g)
    veya 600 g beyaz balık fileto, derili ya da derisiz
  • 150 g havuç, dilimlenmiş (yaklaşık 3 mm)
  • 300 g domates, dilimlenmiş (yaklaşık 1 cm)
  • 150 - 200 g yeşil ve kırmızı biber, daire şeklinde dilimlenmiş (yaklaşık 1 cm)
  • 1 adet chili biberi, dilimlenmiş (yaklaşık 5 mm) (isteğe bağlı)
  • 100 g patates, daire şeklinde dilimlenmiş (yaklaşık 3 mm)
  • 1 limon, daire şeklinde dilimlenmiş (yaklaşık 5 mm)
  • 50 g çekirdeksiz siyah zeytin
  • ½ tk tuz
  • ½ tk biber, toz
  • 2 yk kişniş, taze, doğranmış

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
3480 kJ / 831.8 kcal
Protein
89.9 g
Karbonhidrat
22.8 g
Yağ
40.7 g
Doymuş Yağ
8.1 g
Lif
8.1 g
Sodyum
1326.8 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler