Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Protein
- 30.3 g
- Karbonhidrat
- 197.3 g
- Yağ
- 20.4 g
- Doymuş Yağ
- 5.2 g
- Lif
- 68.3 g
- Sodyum
- 579.2 mg
Alternatif tarifler
Salçalı Bulgur Pilavı
40 min
Erişteli Yeşil Mercimek
55 Min
Etli Biber Dolması
1h 20min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40 min
Kuru Fasulye
10óra
Sotelenmiş Kabak (300 g)
15 Min
Çikolata ve Fıstık Ezmeli Tiramisu
15 Min
Sotelenmiş Biberler (100 g)
Değerlendirme yok
Elma, Havuç ve Zencefilli Mokteyl
10 Min
Kuru Patlıcan Dolması
1h 30min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1h
Kısır
30min