Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, 1 litre sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Protein
- 30.3 g
- Karbonhidrat
- 197.3 g
- Yağ
- 20.4 g
- Doymuş Yağ
- 5.2 g
- Lif
- 68.3 g
- Sodyum
- 579.2 mg
Alternatif tarifler
Etli Biber Dolması
1h 20min
Sotelenmiş Kabak
20min
Karnıyarık
1h
Kapya Biberli Domates Çorbası
30min
Etli Bamya
1h 10 min
Sotelenmiş Biber ve Soğan
25min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Sotelenmiş Karışık Sebzeler
30min
Muzlu ve Narlı Chia Puding
4h 10min
Sotelenmiş Kabak (300 g)
15min
Kısır
30min
Kuru Patlıcan Dolması
1 Std. 30 Min