Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Hamuru
- 200 g süt, oda sıcaklığında
- 10 g instant kuru hamur mayası
- 30 g toz şeker
- 80 g sıvı yağ
- 350 g un
- 10 g tuz
Üst malzemesi
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 100 g kapya biber, çekirdekleri çıkarılmış, dörde bölünmüş
- 125 g domates, çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş
- 40 g yeşil biber, parçalara bölünmüş
-
250
g dana kıyma, orta yağlı, birkaç parçaya bölünmüş
veya 250 g kuzu kıyma, orta yağlı, birkaç parçaya bölünmüş - ¼ - ½ tk kimyon, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk karabiber, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk kekik, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk pul biber, damak tadına göre
Birleştirme ve pişirme
- sıvı yağ, yağlamak için
- 1 - 2 yumurta sarısı, sürmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1035.2 kJ / 247.3 kcal
- Protein
- 5.8 g
- Karbonhidrat
- 30.8 g
- Yağ
- 11.3 g
- Lif
- 1.4 g
- Sodyum
- 34.4 mg
Alternatif tarifler
İzmir Köfte
1h 5min
Sömelek Köfte
1h
Hurmalı Enerji Barları
1h 10min
Fırınlanmış Havuç
30min
Elmalı Sıcak Çay
40min
Cennet Çorbası
40min
Çikolatalı Kurabiyeler
30min
Hatay Usulü Sini Kebabı
50min
Kaşarlı Pide
1 Std. 45 Min
Hatay Usulü Fellah Köftesi
1h 5min
Açma
2h
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1h 10min