Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Hamuru
- 200 g süt, oda sıcaklığında
- 10 g instant kuru hamur mayası
- 30 g toz şeker
- 80 g sıvı yağ
- 350 g un
- 10 g tuz
Üst malzemesi
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 100 g kapya biber, çekirdekleri çıkarılmış, dörde bölünmüş
- 125 g domates, çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş
- 40 g yeşil biber, parçalara bölünmüş
-
250
g dana kıyma, orta yağlı, birkaç parçaya bölünmüş
veya 250 g kuzu kıyma, orta yağlı, birkaç parçaya bölünmüş - ¼ - ½ tk kimyon, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk karabiber, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk kekik, damak tadına göre
- ¼ - ½ tk pul biber, damak tadına göre
Birleştirme ve pişirme
- sıvı yağ, yağlamak için
- 1 - 2 yumurta sarısı, sürmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1035.2 kJ / 247.3 kcal
- Protein
- 5.8 g
- Karbonhidrat
- 30.8 g
- Yağ
- 11.3 g
- Lif
- 1.4 g
- Sodyum
- 34.4 mg
Alternatif tarifler
İçli Köfte
2 Std.
Ispanak ve Peynir Dolgulu Köfte
1 Std. 15 Min
Çiğ Börek
1 Std. 10 Min
Tavuk Nugget
30 Min
İzmir Köfte
1 Std. 5 Min
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 Min
Kaşarlı Pide
1h 45 min.
Süt Helvası
2h 25min
Sömelek Köfte
1 Std.
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1 Std. 10 Min
Hurmalı Yulaflı Muhallebi
3 Std. 25 Min
Açma
2 Std.