Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves, halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 4 portions
- Kalori
- 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
- Protein
- 48.5 g
- Karbonhidrat
- 123.2 g
- Yağ
- 26.2 g
- Doymuş Yağ
- 3.1 g
- Lif
- 62.1 g
- Sodyum
- 2412.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Leftover Curry
1 Std. 10 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Sweet Potato Curry
30 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min