Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves, halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 4 portions
- Kalori
- 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
- Protein
- 48.5 g
- Karbonhidrat
- 123.2 g
- Yağ
- 26.2 g
- Doymuş Yağ
- 3.1 g
- Lif
- 62.1 g
- Sodyum
- 2412.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1h 30 min
Root Vegetable Gratin
1h
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Dill Stuffed Peppers
5 Min
Buckwheat Lasagne
1h 40min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3h 20min
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1 godz. 5 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min