Uyumlu sürümler
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 350 g basmati rice (cooking time 12-16 min)
- 180 g peanuts, roasted, salted
- 120 g onions, quartered
- 1 fresh chilli, cut in pieces
-
2 ½
cm fresh turmeric, cut in pieces (2 cm)
veya ½ tsp ground turmeric - 2 garlic cloves
- 30 g oil
- ½ tsp ground coriander
- 400 g aubergine, cubed (3 cm)
- 400 g coconut milk
- 1450 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, or to taste
veya 2 tsp vegetable stock paste - 40 g soy sauce
- 1 Tbsp brown sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 - 3 pinches ground cloves
- 2 - 3 pinches ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- coriander leaves, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2506.2 kJ / 599 kcal
- Protein
- 14.8 g
- Karbonhidrat
- 62.3 g
- Yağ
- 34.7 g
- Doymuş Yağ
- 15 g
- Lif
- 6.2 g
- Sodyum
- 609.3 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Red Lentil Soup
40 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Steamed Pumpkin with Curried Lentils
1 Std. 15 Min
Chickpea Stew with Vegetables
50 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Tuscan Bean Soup
50 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 Min
Slow-cooked Chickpea Stew
4 Std. 15 Min
Mulligatawny Soup
35 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min