Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 - 2 diş sarımsak
- 125 g soğan, ikiye bölünmüş
- 20 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 30 g domates salçası
- 20 g biber salçası
- 20 g zeytinyağı
- 200 g pilavlık bulgur, yıkanmış (yıkanmamış hali 200 g), süzülmüş
- 350 g su
- ½ tk tuz
- 1 - 2 tutam toz karabiber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1125.3 kJ / 269 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Karbonhidrat
- 39.8 g
- Yağ
- 10 g
- Lif
- 6 g
- Sodyum
- 40 mg
Alternatif tarifler
Erişteli Yeşil Mercimek
55 min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40min
Şehriyeli Domates Çorbası
45min
Pirinçli Yayla Çorbası
50min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
40min
Ezogelin Çorbası
1 godz. 5 min
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40min
Arpa Şehriye Pilavı
1 Std.
Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 35 min
Mercimekli Soğanlı Basmati Pilavı
1 Std. 15 Min