Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water, for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots, halved
- 15 g sunflower oil, plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water, plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
veya 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans, trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt, vegan (see tip) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1283 kJ / 309 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 21 g
- Yağ
- 21 g
- Doymuş Yağ
- 9 g
- Sodyum
- 433 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Vegetable Biryani
50 dk
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Pudla with Spinach and Paneer
1sa
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Paneer Makhani
1sa
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2 Std. 20 Min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Keralan Fish Curry
30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Chana Masala
45min