Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water, for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots, halved
- 15 g sunflower oil, plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water, plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
veya 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans, trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt, vegan (see tip) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1283 kJ / 309 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 21 g
- Yağ
- 21 g
- Doymuş Yağ
- 9 g
- Sodyum
- 433 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Aloo Beetroot Tikki
1 Std.
Chapatis
1 Std. 30 Min
Lentil Curry (Dahl)
30 Min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Chana Masala
45 Min
Paneer Makhani
1 Std.
Coconut Dhal
20 Min
Dhokla
30 Min
Vegetable Biryani
50 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min