Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 3 garlic cloves
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g vegetable oil
- 100 g onions, quartered
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
-
600
g cooked chickpeas (drained weight)
veya 250 g dried chickpeas, soaked overnight, then boiled for 45 minutes until tender - 300 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp garam masala
- 1 Tbsp lemon juice
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2780 kJ / 664.5 kcal
- Protein
- 33.3 g
- Karbonhidrat
- 107.3 g
- Yağ
- 13.7 g
- Doymuş Yağ
- 1.3 g
- Lif
- 21.5 g
- Sodyum
- 996 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Palak Paneer
45min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Chapatis
1hod. 30min
Paneer Makhani
1 Std.
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Coconut Dhal
20 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Chick Pea Curry
35min
Vegetable Biryani
50min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min