Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1440 g su
- 300 g kısa taneli beyaz pirinç, (örn. suşi pirinci), durulanmış ve süzülmüş
- 60 g Çin lahanası, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 40 g havuç,ince şeritler halinde dilimlenmiş (2 mm)
- 4 dilim kombu yosunu, (her biri yakl. 2 cm) (isteğe bağlı)
- 12 - 14 ayıklanmış büyük karides, temizlenmiş
-
300
g kabuklu midye, temizlenmiş
veya taze kum midyesi, temizlenmiş - 250 g kalamar halkası
- 75 g soya sosu
-
60
g sake
veya 60 g pirinç şarabı - 1 - 2 tk tuz
- 2 tk susam yağı
- 80 g miso ezmesi (bkz. öneriler)
- 5 tutam kurutulmuş wakame
- 200 g yumuşak tofu, küp küp doğranmış (1.5 cm) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2015 kJ / 478 kcal
- Protein
- 30 g
- Karbonhidrat
- 71 g
- Yağ
- 7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Fındık, Armut ve Rokfor Peynirli Salata
Değerlendirme yok
Tatlı Ekşi Soslu Balık ve Pilav
Değerlendirme yok
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50 Min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.
Karışık Sebze Eşliğinde Kayısı, Fındık ve Beyaz Peynirli İnce Bulgur
1 Std. 15 Min
Patates ve Sebze Eşliğinde Yoğurt Soslu Hint Usulü Balık
1 Std.
Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç
1 Std.
Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
1 godz. 5 min
Sicilya Usulü Jumbo Karides Salatası
Değerlendirme yok
Beşamel Soslu Somon ve Brokoli
30 min
Acı Biberli Zeytinyağı
25 min
Peynirli Karides Tava
35 min