Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1440 g su
- 300 g kısa taneli beyaz pirinç, (örn. suşi pirinci), durulanmış ve süzülmüş
- 60 g Çin lahanası, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 40 g havuç,ince şeritler halinde dilimlenmiş (2 mm)
- 4 dilim kombu yosunu, (her biri yakl. 2 cm) (isteğe bağlı)
- 12 - 14 ayıklanmış büyük karides, temizlenmiş
-
300
g kabuklu midye, temizlenmiş
veya taze kum midyesi, temizlenmiş - 250 g kalamar halkası
- 75 g soya sosu
-
60
g sake
veya 60 g pirinç şarabı - 1 - 2 tk tuz
- 2 tk susam yağı
- 80 g miso ezmesi (bkz. öneriler)
- 5 tutam kurutulmuş wakame
- 200 g yumuşak tofu, küp küp doğranmış (1.5 cm) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2015 kJ / 478 kcal
- Protein
- 30 g
- Karbonhidrat
- 71 g
- Yağ
- 7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Patates ve Sebze Eşliğinde Yoğurt Soslu Hint Usulü Balık
1 godz.
Patates, Bezelye, Sakız Kabağı ve Dana Eti Püresi
30 min
Bearnez Soslu Bonfile
Değerlendirme yok
Erik Clafoutis
Değerlendirme yok
Fındık, Armut ve Rokfor Peynirli Salata
Değerlendirme yok
Meyveli Labne
10min
Beyaz Çikolata Mus ve Vakumda Pişmiş Çilekler
Değerlendirme yok
Yeşil Fasulye, Bal Kabağı ve Pırasa Püresi
45 min
Limonlu Sabayon Soslu Kuşkonmaz, Parmesanlı Pirinç Pilavı
1 godz.
Kremalı Viski Likörü
15min
Pırasa, Sakız Kabağı ve Tatlı Patates Püresi
35min
Rokforlu ve etli pırasa çorbası
30 min