
Cihazlar ve Aksesuarlar
Fırında Fas Usulü Balık Tajin ve Hurmalı Kuskus
Hazırlık 20 dk
Toplam 1sa 15 dk
8 porsiyon
Malzemeler
Chermoula Marinasyonu ve Chermoula Sosu
-
taze kişniş sadece yaprakları40 g
-
zeytinyağı güveci yağlamak için ekstra zeytinyağı80 g
-
limon suyu4 yk
-
diş sarımsak4
-
toz tatlı kırmızı biber4 yk
-
toz kimyon2 yk
-
tuz2 tk
-
kurutulmuş zencefil tozu2 tk
-
pul biber (isteğe bağlı)2 tk
-
su120 g
Balık
-
derisiz, kılçıksız çipura fileto1000 g
-
havuç orta boy, dilimlenmiş (yakl. 2-3 mm)300 g
-
domates dilimlenmiş (yakl. 1 cm)600 g
-
yeşil ve kırmızı biber dilimlenmiş (yakl. 1 cm)350 g
-
patates (orta boy), dilimlenmiş (yakl. 2-3 mm)200 g
-
limon dilimlenmiş (yakl. 5 mm)2
-
çekirdeksiz siyah zeytin100 g
-
tuz¾ tk
-
karabiber½ tk
Hurmalı Kuskus
-
köftelik bulgur500 g
-
hurma, çekirdeksiz parçalara bölünmüş (2 cm)140 g
-
su500 g
-
ev yapımı sebze bulyon (bk. Öneriler)2 yk
-
tuz damak tadına göre1 tk
-
taze kişniş sadece yaprakları4 yk
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
611.5 kcal /
2558.7 kJ
Protein
36.2 g
Yağ
17.5 g
Karbonhidrat
82.2 g
Lif
11.2 g
Doymuş Yağ
2.5 g
Sodyum
1315.2 mg
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

Varoma® Güveç
4 Tarif
Türkiye
Türkiye