Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 970 g şeker
- 745 g su
- 20 g limon suyu
- tereyağı, yağlamak için
- un, unlamak için
- 4 yumurta
- 250 g süzme yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- ½ paket şekerli vanilin (isteğe bağlı)
- 180 g un
- 140 g irmik
- 1 tutam tuz
- 9 yk kaymak, servis etmek için
- 1 limonun kabuğu, sarı kısımları, ince rendelenmiş, süslemek için
- 2 yk kıyılmış Antep fıstığı, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 3226.5 kJ / 771.9 kcal
- Protein
- 10.3 g
- Karbonhidrat
- 141.6 g
- Yağ
- 17.4 g
- Lif
- 2.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Baklava
6h 30min
Fransız Fasulyeli Jambonlu Makarna
35min
Ballı Gün Kurusu Hoşafı
5 Std. 40 Min
Tuzlu Kurabiye
1h
Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
1h 5min
Karidesli Şehriye Çorbası
40min
Ballı Demirhindi Şerbeti
5h 50min
Cevizli Çikolatalı Mini Kekler
25 Min
İrmik Helvası
1h 25min
Lokma
4h 35min
Revani
12sa 40 dk
Elmalı Kurabiye
1h 15min