Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Roggensauerteig
- 90 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 60 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Gewürzdampfl
- ½ TL Fenchelsamen, ganz
- ¼ TL Kümmel, ganz
- ¼ TL Schabzigerklee (Brotklee), gemahlen (isteğe bağlı)
- 60 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 20 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 260 g Wasser, kalt
- 15 g frische Hefe
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 260 Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ - 2 TL Salz (7-12 g)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 683 kJ / 166 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 33 g
- Yağ
- 1 g
- Lif
- 2.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Gewürzbrot
16óra 30p
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Roggensauerteig
96u. 20min
Dinkel-Wolke
16óra 30p
Buttermilchbrot
18 Std.
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min