Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Roggensauerteig
- 130 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- 150 g Wasser, kalt
- 200 g Buttermilch, kalt
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 250 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
veya 10 g Honig - 5 g frische Hefe
- 2 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 656 kJ / 161 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 28 g
- Yağ
- 2 g
- Lif
- 3.1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16h 40min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Oberländer
14 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Kommissbrot
15h 30min
Roggensauerteig
96u. 20min
Gewürzbrot
16óra 30p