Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
250
g Egyptian rice
veya 250 g short-grain rice - 1000 g water
- 10 - 12 peppers, mixed, medium-sized
- 200 g onions, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 300 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp sugar
- 2 small green chillies
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
veya 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 400 g raw shrimps, peeled, deveined
- 30 g lemon juice
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2079 kJ / 346 kcal
- Protein
- 16.5 g
- Karbonhidrat
- 51.5 g
- Yağ
- 8.2 g
Alternatif tarifler
Tuna and Olive Empanaditas
4 Std. 5 Min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Mint lemonade
5min
Arabian ice cream
10 Std. 25 Min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Koshari stew
45 Min
Red lentil soup with cumin
55min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken pastilla
1 Std. 10 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min