Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
250
g Egyptian rice
veya 250 g short-grain rice - 1000 g water
- 10 - 12 peppers, mixed, medium-sized
- 200 g onions, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 300 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp sugar
- 2 small green chillies
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
veya 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 400 g raw shrimps, peeled, deveined
- 30 g lemon juice
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2079 kJ / 346 kcal
- Protein
- 16.5 g
- Karbonhidrat
- 51.5 g
- Yağ
- 8.2 g
Alternatif tarifler
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Bread and tomato soup, Rolled spinach omelette and Steamed ratatouille vegetables
1 Std. 5 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Koshari stew
45min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20 min
Chicken with couscous and saffron
1 Std. 15 Min
Arseeyah
50min
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1h
Apple Onion Tea
15 min