Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 stalks fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa paste, to taste
- 500 g water
- 800 g canned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste, homemade
veya 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tbsp golden caster sugar
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
-
4
chicken thighs, skinless, boneless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
veya 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1777 kJ / 424 kcal
- Protein
- 39 g
- Karbonhidrat
- 46 g
- Yağ
- 7 g
- Lif
- 9 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Moroccan Harira and Chicken Soup
55min
Sticky Sriracha Shrimp Bowl
1 Std.
Falafel
25h 30 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Salmon kabsa
35 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Monkfish tagine with preserved lemon
1 Std. 35 Min
Chicken Pastilla
1 Std. 25 Min
Chicken garam masala
50min