Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 50 g Tomaten, in Stücken
Masala
- 25 g Öl
- 1 TL Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet (Methi)
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 1 TL Asafoetida (siehe Tipp)
- 2 - 4 rote Chilischoten, getrocknet, (z.B. Kashmiri), nach Geschmack
Suppe und Fertigstellung
- 1 Stück Tamarinde, getrocknet (5 cm), 15 Minuten in heißem Wasser eingeweicht
- 1200 g Wasser
- 150 g Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 100 g Auberginen, in Stücken (2 cm)
- 100 g Butternuss-Kürbis, geschält, in Stücken (2 cm)
-
100
g Prinzessbohnen, frisch, in Stücken (2 cm)
veya 100 g Prinzessbohnen, TK, in Stücken (2 cm) - 1 ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 ½ TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 702 kJ / 168 kcal
- Protein
- 8 g
- Karbonhidrat
- 23 g
- Yağ
- 5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Indische Linsensuppe
45 min
Koriander Chutney
5min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Kokos-Chutney
5min
Puri
35 min
Dal Makhani
9h 30 min
Möhren-Halwa
40 min
Pilaw-Reis
40 min
Gemüsefüllung für Samosas
30 min
Kheer mit dunklem Schokoladentopping
3 Std. 30 Min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min