Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 50 g Tomaten, in Stücken
Masala
- 25 g Öl
- 1 TL Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 1 TL Bockshornkleeblätter, getrocknet (Methi)
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 1 TL Asafoetida (siehe Tipp)
- 2 - 4 rote Chilischoten, getrocknet, (z.B. Kashmiri), nach Geschmack
Suppe und Fertigstellung
- 1 Stück Tamarinde, getrocknet (5 cm), 15 Minuten in heißem Wasser eingeweicht
- 1200 g Wasser
- 150 g Kichererbsen, geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp
- 100 g Auberginen, in Stücken (2 cm)
- 100 g Butternuss-Kürbis, geschält, in Stücken (2 cm)
-
100
g Prinzessbohnen, frisch, in Stücken (2 cm)
veya 100 g Prinzessbohnen, TK, in Stücken (2 cm) - 1 ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 ½ TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 702 kJ / 168 kcal
- Protein
- 8 g
- Karbonhidrat
- 23 g
- Yağ
- 5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chana Masala
45min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Gemüsefüllung für Samosas
30min
Schnelles Lamm-Dhansak
45min
Kokos-Chutney
5 Min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 min
Dal Makhani
9 Std. 30 Min
Jungli Laal Maas
5h
Tamarinden-Paste
15 min
Zwiebel Bhaji
45min
Kashmiri Reis
30min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30min