Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g vegetable oil
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 50 g eschalot, cut into halves
- 1 fresh tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp black mustard seeds
- 400 g coconut milk
- ½ tsp salt
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 450 g raw prawns, peeled and with tails intact (see Tips)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- lemons, cut into wedges, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1747 kJ / 415.8 kcal
- Protein
- 28.1 g
- Karbonhidrat
- 8.2 g
- Yağ
- 31.8 g
- Doymuş Yağ
- 14.1 g
- Lif
- 5 g
- Sodyum
- 805.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Thai green chicken curry
30 min
Tarka dal
30 min
Balti coconut fish curry
50 min
Rogan josh
1h 35min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Chicken tikka masala
1h 10min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Pork vindaloo
2h 20 min
Lamb saag
1h 30 min
Prawn Bhuna
30 min