Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pilaf
- 300 g basmati rice
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 pinch saffron
- 1 tsp rose water
- 2 tsp salt
- 40 g ghee
- 4 fresh curry leaves
Tarka
- 60 g brown onion
- 60 g ghee
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods, seeds only
- 1 dried bay leaf
- 1 pinch ground nutmeg
Assembly
- 50 g roasted salted cashew nuts, cut into pieces
- 1 lemon, juice only (approx. 40 g)
- 1 tsp salt
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 911.9 kJ / 217.1 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 15.7 g
- Doymuş Yağ
- 9 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 859.4 mg
Alternatif tarifler
Palak paneer
1 Std. 15 Min
Cucumber and mint raita
30min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Rava idli
2h 40min
Mint and peanut chutney
35min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Pilau rice
30min
Coriander chilli chutney
5 Min
Biryani
1 Std. 25 Min
Star anise and pistachio kulfi
24hod. 20min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Jeera rice (Cumin rice)
20 Min