
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g basmati rice
- 300 boiling water plus extra to soak
- 190 g brown onion cut into quarters
- 5 garlic cloves
- ½ lemon peel only, no white pith
- 50 g fresh ginger cut into pieces
- 4 sprigs fresh coriander leaves and stems, plus extra leaves to serve
- 40 g day-old white bread (gluten-free, if required)
- 40 g milk
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- ½ tsp garam masala
- 500 g lamb mince
- 20 g ghee (see Tip)
- 50 g raw cashews
- 2 long red chilli 1 cut in half and deseeded and 1 thinly sliced to serve
- 20 g Korma spice blend (see Tip)
- ½ tsp ground turmeric
- 25 g tomato paste
- 400 g coconut cream
- 1 - 2 baby cos lettuce (20 leaves)
- 1 Lebanese cucumber diced, to serve
- ¼ red onion diced, to serve
- 170 g natural yoghurt to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 298.9 kcal / 1255.3 kJ
- Protein
- 15.8 g
- Yağ
- 19.4 g
- Karbonhidrat
- 12.5 g
- Lif
- 3.8 g
- Doymuş Yağ
- 11.3 g
- Sodyum
- 379.3 mg