Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 60 g kiełków fasoli, świeżych
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
700
g japońskiej rzodkwi (daikon), z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
veya 800 g białej rzodkwi, z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka) - 1300 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w plastry
- 1 laska cynamonu
- 2 gwiazdki anyżu
- 300 g steka z polędwicy wołowej, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 10 g sosu rybnego
- 4 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście, posiekane
- 1 papryczka chili, świeża, pokrojoną w plastry
- 4 łyżeczki sosu Hoisin (patrz wskazówka) (isteğe bağlı)
- 2 łyżeczki czerwonego sosu chili (isteğe bağlı)
- 1 limonka, pokrojoną w ćwiartki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1013.1 kJ / 242.2 kcal
- Protein
- 18.5 g
- Karbonhidrat
- 17.7 g
- Yağ
- 11.8 g
- Doymuş Yağ
- 4.5 g
- Lif
- 6.6 g
- Sodyum
- 1488.8 mg