Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Chermoula Harcı ve Chermoula Sosu
- 20 g kişniş, taze, sadece yaprakları
- 40 g zeytinyağı, kabı yağlamak için ekstra zeytinyağı
- 2 yk limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 2 yk toz tatlı kırmızı biber
- 1 yk kimyon, toz
- 1 tk tuz
- 1 tk kurutulmuş zencefil tozu
- 1 tk kuru acı pul biber (isteğe bağlı)
- 60 g su
Balık
-
1
çipura, bütün temizlenmiş (maks. 31 cm uzunluğunda, yaklaşık 600 g)
veya 600 g beyaz balık fileto, derili ya da derisiz - 150 g havuç, dilimlenmiş (yaklaşık 3 mm)
- 300 g domates, dilimlenmiş (yaklaşık 1 cm)
- 150 - 200 g yeşil ve kırmızı biber, daire şeklinde dilimlenmiş (yaklaşık 1 cm)
- 1 adet chili biberi, dilimlenmiş (yaklaşık 5 mm) (isteğe bağlı)
- 100 g patates, daire şeklinde dilimlenmiş (yaklaşık 3 mm)
- 1 limon, daire şeklinde dilimlenmiş (yaklaşık 5 mm)
- 50 g çekirdeksiz siyah zeytin
- ½ tk tuz
- ½ tk biber, toz
- 2 yk kişniş, taze, doğranmış
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3480 kJ / 831.8 kcal
- Protein
- 89.9 g
- Karbonhidrat
- 22.8 g
- Yağ
- 40.7 g
- Doymuş Yağ
- 8.1 g
- Lif
- 8.1 g
- Sodyum
- 1326.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1h 15min
Tahinli Mini Pideler
2h 20min
Pesto Soslu Makarna Salatası
35min
Buharda Tavuklu Akdeniz Salatası
Değerlendirme yok
Tayvan Usulü Buharda Etli Yapışkan Pirinç
Değerlendirme yok
İnci Pirinç Köfteleri
Değerlendirme yok
Pratik Çilekli Dondurma
20 min
Naneli Bezelye Çorbası
35min
Sarımsaklı Salata Sosu
5min
Elmalı Çörek
2h 20min
Kale Lahanası ve Beyaz Fasulye Çorbası
55min
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1h 25min