Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g gorącej wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 350 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 250 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1461 kJ / 349 kcal
- Protein
- 20 g
- Karbonhidrat
- 36 g
- Yağ
- 12 g
- Doymuş Yağ
- 5.1 g
- Lif
- 0.5 g
- Sodyum
- 268.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Spaghetti carbonara
40min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 Min