Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g gorącej wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 350 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 250 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1461 kJ / 349 kcal
- Protein
- 20 g
- Karbonhidrat
- 36 g
- Yağ
- 12 g
- Doymuş Yağ
- 5.1 g
- Lif
- 0.5 g
- Sodyum
- 268.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z krewetkami
45 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min