Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 350 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 300 g cukinii, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 30 g masła
- 350 g ryżu do risotto (np. arborio)
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 620 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g sera gorgonzola, łagodnego, pokrojonego na kawałki
- 4 - 6 łyżek orzechów włoskich, łuskanych, uprażonych na suchej patelni, do dekoracji (isteğe bağlı)
- tymianek, świeży, tylko liście, do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 3244 kJ / 775 kcal
- Protein
- 37.1 g
- Karbonhidrat
- 76.6 g
- Yağ
- 35.7 g
- Lif
- 4.2 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto z grzybami
1hod. 5min