Cihazlar ve Aksesuarlar
Hatay Usulü Fellah Köftesi
Hazırlık 15 dk
Toplam 1sa 5 dk
8 porsiyon
Malzemeler
KÖFTE
-
soğan ikiye bölünmüş190 g
-
su ellerinizi hafifçe ıslatmak için ekstra su530 g
-
köftelik bulgur ince370 g
-
irmik170 g
-
un tepsiyi unlamak için ekstra un65 g
-
domates salçası45 g
-
biber salçası45 g
-
tuz1 ¼ tk
-
yumurta çırpılmış90 g
-
kimyon1 ½ tk
-
karabiber¼ tk
SOSU
-
domates dörde bölünmüş800 g
-
zeytinyağı160 g
-
sarımsak8 diş
-
biber salçası95 g
-
tuz1 ¼ tk
-
nar ekşisi bk. öneriler1 ¼ - 2 ½ yk
KÖFTELERİN PİŞMESİ VE BİRLEŞTİRME
-
su köfteleri haşlamak için2000 g
-
maydanoz yaprağı, taze ince kıyılmış½ - ¾ demet
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
1097 mg
Protein
14.2 g
Kalori
2318.4 kJ /
554.1 kcal
Yağ
21.9 g
Lif
5.6 g
Doymuş Yağ
3.2 g
Karbonhidrat
80.5 g