Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 60 g ceviz
- 10 g maydanoz, sadece yaprakları
- 700 g su
- 350 g patates, orta boy, dlimlenmiş (yakl. 3 cm)
- 350 g çiğ köftelik ince esmer bulgur
- 40 g irmik
- 100 g tatlı biber salçası
- 1 ½ tk kimyon
- 1 ¼ tk tuz
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 60 g zeytinyağı
- 250 g kıyma, orta yağlı
- 2 tk tatlı kırmızı toz biber
- ¼ tk karabiber
- 4 - 6 yk zeytinyağı, fırın kabını yağlamak için ekstra 2 yk zeytinyağı
- su, pişen köfteye serpmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1468.6 kJ / 351 kcal
- Protein
- 9.2 g
- Karbonhidrat
- 32.4 g
- Yağ
- 21.8 g
- Doymuş Yağ
- 3.7 g
- Lif
- 5 g
- Sodyum
- 271.9 mg
Alternatif tarifler
Zencefilli Köpüklü Şarap
40min
Çikolata ve Kabaklı Kek
1h 25min
Ev Yapımı Biberli Tavuk Salamı
3h 25min
Ev Yapımı Erişte
1h 5min
Şiş Köfte ve Kişnişli Yoğurt Sos
1h 20min
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1h 15min
Sütlü Yuvarlak Sandviç Ekmeği
2h
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 Min
Cantık
50 Min
Hatay Usulü Fellah Köftesi
1h 5min
Etsiz Çiğ Köfte
50 Min
İzmir Köfte
1h 5min