
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Chicken Satay
- 600 g chicken leg meat, skinless, boneless cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste room temperature
- 60 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g toasted peanuts (see tip)
- 50 g Indonesian white spice paste room temperature
- 25 g fresh red curly chillies cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 65 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- 10 g sugar
- 5 fresh kaffir lime leaves cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper adjust to taste
- 30 g crispy fried shallots
- 3 limau lime juice only
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1069 kcal / 4471 kJ
- Protein
- 54 g
- Yağ
- 69 g
- Karbonhidrat
- 70 g
- Lif
- 16 g
- Doymuş Yağ
- 17 g
- Sodyum
- 3286 mg