Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp sea salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste (see Tips)
- 120 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger, cut into pieces
- 200 g extra virgin olive oil, plus extra to preserve
Tandoori chicken
- extra virgin olive oil, to grease
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g Greek yoghurt (see Tips)
- fresh mint leaves, to garnish
- lemon wedges, to serve
- chutney of choice, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1513.6 kJ / 360.4 kcal
- Protein
- 27 g
- Karbonhidrat
- 10 g
- Yağ
- 23.4 g
- Doymuş Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 2.3 g
- Sodyum
- 688.3 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Korma spice blend
5 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25h 35min
Ras el hanout
10min
Biryani-style rice
1h 5 min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Korean fried chicken
4 godz.
Tandoori chicken
45 min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1h 40min
Southern-style chicken
40min
Tandoori paste
5 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min