
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp sea salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste (see Tips)
- 120 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger cut into pieces
- 200 g extra virgin olive oil plus extra to preserve
Tandoori chicken
- extra virgin olive oil to grease
- 800 g chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon juice only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g Greek yoghurt (see Tips)
- fresh mint leaves to garnish
- lemon wedges, to serve
- chutney of choice, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 360.4 kcal / 1513.6 kJ
- Protein
- 27 g
- Yağ
- 23.4 g
- Karbonhidrat
- 10 g
- Lif
- 2.3 g
- Doymuş Yağ
- 7.7 g
- Sodyum
- 688.3 mg