Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- ½ yeşil elma, kabukları soyulmuş, dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
- 125 g buğday, 1 gece önceden ıslatılmış, süzdürülmüş
- 60 - 80 g nohut, en az 12 saat önceden kaynar su ile ıslatılmış, süzdürülmüş, damak tadına göre
- 60 - 80 g kuru fasulye, 1 gece önceden ıslatılmış, süzdürülmüş, damak tadına göre
- 1100 g su
- ½ portakalın kabuğu, turuncu kısımlarının ince rendesi
- 8 kuru kayısı, küçük küpler halinde doğranmış
- 6 kuru incir, küçük küpler halinde doğranmış
- 215 - 225 g şeker
- 1 ½ tk mısır nişastası
- 1 tk pirinç unu
- 1 ¼ su bardağı süt, soğuk
- 40 g kuru üzüm
- 60 - 80 g herhangi bir kabuksuz kuruyemiş, kabuksuz, süslemek için
- 80 - 100 g kuru meyve, süslemek için
- ½ nar, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2441 kJ / 583 kcal
- Protein
- 13 g
- Karbonhidrat
- 100 g
- Yağ
- 10 g
- Lif
- 19 g
Alternatif tarifler
Tahin Pekmez
15min
Böğürtlenli Dondurma
5min
Fındıklı Tahin Pekmez
1 Std. 10 Min
Rendelenmiş Patates Pancake
55min
Yulaflı Muzlu Kek
2h
Keşkül
3h 20min
Yaban Mersinli Kuruyemişli Hurma Topu
20min
Çilek Reçeli
1h 5min
Pirinç unu
10min
Vişne Reçeli
1 Std. 10 Min
Tam Taneli Tahıl veya Bakliyat Unu
5min
Tavuklu Keşkek
1h 20min