Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- ½ yeşil elma, kabukları soyulmuş, dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
- 125 g buğday, 1 gece önceden ıslatılmış, süzdürülmüş
- 60 - 80 g nohut, en az 12 saat önceden kaynar su ile ıslatılmış, süzdürülmüş, damak tadına göre
- 60 - 80 g kuru fasulye, 1 gece önceden ıslatılmış, süzdürülmüş, damak tadına göre
- 1100 g su
- ½ portakalın kabuğu, turuncu kısımlarının ince rendesi
- 8 kuru kayısı, küçük küpler halinde doğranmış
- 6 kuru incir, küçük küpler halinde doğranmış
- 215 - 225 g şeker
- 1 ½ tk mısır nişastası
- 1 tk pirinç unu
- 1 ¼ su bardağı süt, soğuk
- 40 g kuru üzüm
- 60 - 80 g herhangi bir kabuksuz kuruyemiş, kabuksuz, süslemek için
- 80 - 100 g kuru meyve, süslemek için
- ½ nar, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2441 kJ / 583 kcal
- Protein
- 13 g
- Karbonhidrat
- 100 g
- Yağ
- 10 g
- Lif
- 19 g
Alternatif tarifler
Çilekli Yalancı Panna Cotta
3sa 20 dk
Damla Sakızlı Lokum
26sa 50 dk
Karnıyarık
1h
Karpuz, Şeftali ve Lorlu Shake
10 Min
Etli Bamya
1h 10min
Sarı Erik Reçeli
1h 20 min
İnce rendelenmiş lahana
15 Min
Etsiz Çiğ Köfte
50 Min
Taze İncir Reçeli
55min
Mercimek Köftesi
2 Std.
Kurutulmuş Domates Ezmesi
30 Min
Çilek Reçeli
1h 5min