Cihazlar ve Aksesuarlar
Ekşili Köfte
Hazırlık 20 dk
Toplam 1sa 15 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
su oda sıcaklığında900 g
-
un20 g
-
maydanoz yaprağı, taze10 g
-
soğan ikiye bölünmüş70 g
-
orta yağlı dana kıyma 3-4 parçaya bölünmüş500 g
-
Osmancık pirinci 500 g kaynar su ile en az 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş50 g
-
tuz1 ½ tk
-
toz karabiber¼ tk
-
havuç küp küp kesilmiş (1.5 cm)125 g
-
patates küp küp kesilmiş (2 cm)250 g
-
dondurulmuş bezelye (isteğe bağlı) çözdürülmüş60 g
-
yumurta sarısı yemeğin suyu daha az yoğun olsun isterseniz 1 yumurta sarısı kullanabilirsiniz2
-
limon suyu bk. Öneriler3 yk
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
994.6 mg
Protein
25.8 g
Kalori
1984 kJ /
474.2 kcal
Yağ
27.1 g
Lif
2.9 g
Doymuş Yağ
10.2 g
Karbonhidrat
30.6 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Etli Türk Yemekleri Geçmişten Günümüze
18 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Naneli Bezelye Çorbası
35 dk
Mercimek Çorbası
35 dk
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2sa 5 dk
Ketçap ve Biber Dolgulu Poğaça
1sa 55 dk
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50 dk
Çerkez Tavuğu
1sa
Etli Fajita
40 dk
Patlıcan Beğendi
50 dk
Körili Tavuklu Wrap
50 dk
Etli Biber Dolması
1sa 20 dk
İzmir Köfte
1sa 5 dk
Çi Börek
1sa 10 dk