Cihazlar ve Aksesuarlar
Ekşili Köfte
Hazırlık 20 dk
Toplam 1sa 15 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
su oda sıcaklığında900 g
-
un20 g
-
maydanoz yaprağı, taze10 g
-
soğan ikiye bölünmüş70 g
-
orta yağlı dana kıyma 3-4 parçaya bölünmüş500 g
-
Osmancık pirinci 500 g kaynar su ile en az 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş50 g
-
tuz1 ½ tk
-
toz karabiber¼ tk
-
havuç küp küp kesilmiş (1.5 cm)125 g
-
patates küp küp kesilmiş (2 cm)250 g
-
dondurulmuş bezelye (isteğe bağlı) çözdürülmüş60 g
-
yumurta sarısı yemeğin suyu daha az yoğun olsun isterseniz 1 yumurta sarısı kullanabilirsiniz2
-
limon suyu bk. Öneriler3 yk
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
994.6 mg
Protein
25.8 g
Kalori
1984 kJ /
474.2 kcal
Yağ
27.1 g
Lif
2.9 g
Doymuş Yağ
10.2 g
Karbonhidrat
30.6 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Etli Türk Yemekleri Geçmişten Günümüze
18 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Naneli Bezelye Çorbası
35 dk
Marmelatlı Çörekler
2sa 20 dk
Domates Soslu Bulgurlu Köfte (Bebek Yemeği)
45 dk
Şiş Köfte ve Kişnişli Yoğurt Sos
1sa 20 dk
Patatesli Ispanak Çorbası
45 dk
Mantarlı ve Tulum Peynirli Bulgur Pilavı
20 dk
Zeytinli Köfteli Spaghetti
40 dk
Kısır
30 dk
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 dk
Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı
1sa 35 dk
Kadınbudu Köfte ve Patates Püresi
1sa 30 dk
Mantı
1sa 45 dk