Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 900 g su, oda sıcaklığında
- 20 g un
- 10 g maydanoz yaprağı, taze
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 500 g orta yağlı dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
- 50 g Osmancık pirinci, 500 g kaynar su ile en az 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 1 ½ tk tuz
- ¼ tk toz karabiber
- 125 g havuç, küp küp kesilmiş (1.5 cm)
- 250 g patates, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 60 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş (isteğe bağlı)
- 2 yumurta sarısı, yemeğin suyu daha az yoğun olsun isterseniz 1 yumurta sarısı kullanabilirsiniz
- 3 yk limon suyu, bk. Öneriler
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1984 kJ / 474.2 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Karbonhidrat
- 30.6 g
- Yağ
- 27.1 g
- Doymuş Yağ
- 10.2 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 994.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarhana (taze sebzeli)
35 Min
Cennet Çorbası
40min
Sini Köfte
3h
Tavuk Suyu
1 Std. 10 Min
Tavuk Nugget
30min
Kuru Meyveli Kek
2 Std. 30 Min
İzmir Köfte
1j 5 mnt
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 min
Sucuklu Kuru Fasulye
10 godz.
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1 godz. 30 min
Kadınbudu Köfte ve Patates Püresi
1 godz. 30 min
Buharda pişmiş köfteler
30min