Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 900 g su, oda sıcaklığında
- 20 g un
- 10 g maydanoz yaprağı, taze
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 500 g orta yağlı dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
- 50 g Osmancık pirinci, 500 g kaynar su ile en az 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 1 ½ tk tuz
- ¼ tk toz karabiber
- 125 g havuç, küp küp kesilmiş (1.5 cm)
- 250 g patates, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 60 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş (isteğe bağlı)
- 2 yumurta sarısı, yemeğin suyu daha az yoğun olsun isterseniz 1 yumurta sarısı kullanabilirsiniz
- 3 yk limon suyu, bk. Öneriler
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1984 kJ / 474.2 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Karbonhidrat
- 30.6 g
- Yağ
- 27.1 g
- Doymuş Yağ
- 10.2 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 994.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kremalı ve Sebzeli Tavuk Çorbası
1h 30min
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55min
Köri Baharatlı Karışık Sebzeler
1h 10min
Pikan Cevizli Muzlu Kek
2h
Musakka
1h 10min
Bolonez Soslu Lazanya
2 Std. 30 Min
Sömelek Köfte
1h
Kadınbudu Köfte ve Patates Püresi
1h 30min
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50min
Tavuklu Keşkek
1h 20min
Plaska
1h 15min
Çerkez Tavuğu
1h