Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Crème pâtissière
- 375 g milk
- 15 g unsalted butter
- 3 eggs
- 30 g white sugar
- 75 g cornflour
Hazelnut praline paste
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Choux pastry & Hazelnut cream
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp white sugar
- 120 g plain flour
- 4 eggs, 1 egg lightly beaten
- 230 g pouring (whipping) cream
Glaze & assembly
- 10 g soft brown sugar
- 85 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 tsp natural vanilla extract
- 25 - 30 g hot water (see Tips)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2287.7 kJ / 544.7 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Karbonhidrat
- 51 g
- Yağ
- 34.4 g
- Doymuş Yağ
- 12.8 g
- Lif
- 2.3 g
- Sodyum
- 98.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Apricot liqueur
30min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Choux pastry
2h
Crème pâtissière
15min
Choux Pastry
2h
Dim sum 'Shao mai'
2h
Rosewater madeleines
30min
Mandarin crème brûlée
4 Std. 15 Min
Crème Pâtissière
15min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Salted caramel sauce
40min
Portuguese-style custard tarts
40min