Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Baklava
- 200 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- ½ cinnamon quill
- 1 vanilla bean
- 100 g raw sugar
- 150 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g walnuts
- 375 g filo pastry
Syrup
- 220 g raw sugar
- ¼ lemon, zest and juice
- 80 g honey
- ½ cinnamon quill
- 70 g water
- 4 drops rose water, to taste (isteğe bağlı)
- 4 drops orange blossom water, to taste (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Karbonhidrat
- 32 g
- Yağ
- 16.6 g
- Doymuş Yağ
- 3.9 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 168.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Baklava with Walnuts
3h
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Pistachio Cheesecakes with Fresh Mango
2 godz. 30 min
Saint-Honore
2h 45min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1u.
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4h 45min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Pistachio cheesecakes with mango
2 godz. 30 min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Galaktoboureko
1 godz. 35 min