![Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f524e5c5-9b33-4783-b1d3-eaf3a93861d7/Derivates/2d2bd757-b57e-48b2-961f-6a72f2d6861b.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Chickpea tofu
- 1 - 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 150 g chickpea (besan) flour
- ½ tsp salt
- ¼ tsp garlic powder
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cumin
- 370 g filtered water
Spicy dipping sauce
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 65 g Sriracha® sauce
- 30 g lime juice
- 1 tbsp filtered water
- 20 g pure maple syrup
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices, to serve
- sesame seeds, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1261.8 kJ / 300.4 kcal
- Protein
- 8.9 g
- Karbonhidrat
- 25.6 g
- Yağ
- 16.8 g
- Lif
- 5.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Pulled BBQ jackfruit
25min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Celeriac parmigiana
1 godz. 10 min
Vegan mayonnaise
15 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40 min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Chilli con tempeh
20min
Plant-based parmesan
5min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Stretchy melty cheese
20min
Tofu scramble
25min