Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Balık ve Hamur
- 15 g taze ot karışımı (kekik, fesleğen, taze rezenenin yeşil yaprakları ve maydanoz)
- 250 g su
-
20
g taze maya, ufalanmış
veya 2 tk kuru maya (7g) - 500 g un
- 3 tk tuz
- ½ limon, dilimler halinde kesilmiş
- 1000 g levrek, (1 adet levrek, temizlenmiş hali yaklaşık 1000 g)
Pirinç
- 2 diş sarımsak
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g zeytinyağı
- 500 g su
- 500 g beyaz şarap
- 1 tk tuz
- 1 yk şeker
- 350 g pirinç, uzun taneli
- 15 g fındık, parçalara bölünmüş
- 15 g dolmalık fıstık, çiğ
- 15 g Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
- 15 g badem, parçalara bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 5540.8 kJ / 1324.3 kcal
- Protein
- 70.5 g
- Karbonhidrat
- 181.3 g
- Yağ
- 23.4 g
- Doymuş Yağ
- 3.6 g
- Lif
- 9 g
- Sodyum
- 2521.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Biberiyeli Soğanlı Marinasyon
10 Min
Acı Biberli Zeytinyağı
25 Min
Brokoli Kuskuslu ve Portakallı Somon
45 Min
Kıvrık Sebzeli, Hellim Peynirli Tart
Değerlendirme yok
Taze Otlu Kuzu, Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz
Değerlendirme yok
Sarımsaklı ve Ballı Salata Sosu
5 min
Brokoli Kuskusu Eşliğinde Yoğurtlu Körili Tavuk
45 Min
Tempura Sebzeler
40 min
Buharda Patlıcanlı ve Ricottalı Lazanya
1 Std. 25 Min
Harissa
Değerlendirme yok
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1 Std. 25 Min
Basmati Pilavı
1h