Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Bread Dough
- 50 g milk
- 130 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
veya 15 g fresh yeast, crumbled - 1 vanilla pod
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g olive oil
Baharat Spice Mix
- 100 g white peppercorns
- 1 Tbsp ground nutmeg
- 1 tsp cloves
- 15 cardamom pods
- 2 tsp ground cinnamon
Spinach Filling
- 20 g lemon juice
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp sumac (see tip)
- 1 tsp harissa paste
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 600 g fresh spinach leaves
- 30 g pine nuts
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 1333 kJ / 313 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 48 g
- Yağ
- 8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
'Qamar el-din' juice
5min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Red lentil soup with cumin
55min
Chicken pastilla
1 Std. 10 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Moroccan Mint Tea
25min
Artisan Plant Pizza
35min