Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Bread Dough
- 50 g milk
- 130 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
veya 15 g fresh yeast, crumbled - 1 vanilla pod
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g olive oil
Baharat Spice Mix
- 100 g white peppercorns
- 1 Tbsp ground nutmeg
- 1 tsp cloves
- 15 cardamom pods
- 2 tsp ground cinnamon
Spinach Filling
- 20 g lemon juice
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp sumac (see tip)
- 1 tsp harissa paste
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 600 g fresh spinach leaves
- 30 g pine nuts
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 1333 kJ / 313 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 48 g
- Yağ
- 8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 Min
Falafel
24 Std.
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 Min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 Std.
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min