Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Flatbread
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 150 g water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried yeast
- 300 g bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Meat topping
- 3 garlic cloves
- 250 g onions, cut into quarters
- 500 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp salt, plus extra for sprinkling
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground paprika
- 1 tsp ground allspice
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 500 g lamb mince
Assembly and baking
- 30 g pine nuts
- 2 lemons, cut into quarters
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 1853 kJ / 443 kcal
- Protein
- 26.6 g
- Karbonhidrat
- 52.6 g
- Yağ
- 14 g
Alternatif tarifler
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Kashta cream
10min
Semolina cake (namoura)
1u. 50min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2u. 45min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1sa 35 dk
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Cheese pies
1h 25 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1sa 35 dk
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min