Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
veya 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
veya 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread, toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots, fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2728 kJ / 652 kcal
- Protein
- 39.8 g
- Karbonhidrat
- 62.1 g
- Yağ
- 27.1 g
Alternatif tarifler
Moroccan harira soup with chicken
55min
Spinach Fatayers
2 Std.
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Umali
1 godz. 25 min
Spiced lamb flatbread
1 godz. 50 min
Za'atar bread rolls
2 Std.
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 Std. 20 Min
Arseeyah
50min
Raw kibbeh
15 Min
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15 Min
Chicken curry with okra (quwarman al dajaj)
50min