Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi

Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi

4.2 31 değerlendirme
Hazırlık 10 dk
Toplam 45 dk
4 porcje

Malzemeler

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 35 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 30 g masła
  • 350 g ryżu do risotto
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 650 g bulionu rybnego (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli (isteğe bağlı)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu (isteğe bağlı)
  • 125 g filetów z pstrąga, wędzonych, bez skóry pokrojonych na kawałki

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 4 porcje

Protein 83 g
Kalori 10528.1 kJ / 2514.6 kcal
Yağ 106.7 g
Lif 20 g
Karbonhidrat 309.2 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...