Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 łyżka oleju arachidowego
- 50 g zielonej pasty curry lub Massaman
- 400 g mięsa wołowego, (np. łopatka, polędwica), pokrojonego w 1 cm paski
- 250 g śmietanki kokosowej
-
20
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
veya 20 g cukru palmowego - 50 g sosu rybnego
- 50 g pasty z tamaryndowca
- 400 g mleczka kokosowego
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 1 laska cynamonu
- 2 liście limonki Kaffir, suszone
- 2 łyżki kolendry, świeżej, tylko liście, posiekanej
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1902.6 kJ / 454.7 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Karbonhidrat
- 24.3 g
- Yağ
- 29.8 g
- Doymuş Yağ
- 23.9 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 765.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 分钟
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4h 30min
Massaman curry z kurczakiem
1h 40min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min
Kurczak w sosie satay
30 分钟
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 分钟
Wołowina w czerwonym winie
2u. 10min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 分钟
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2h
Pad Thai z kurczakiem
30 分钟