Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 700 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 - 1 ½ ząbka czosnku
- 50 g masła
-
250
g grzybów, świeżych, (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
veya 250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g sera parmezan, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1474.6 kJ / 352.5 kcal
- Protein
- 12.7 g
- Karbonhidrat
- 50.4 g
- Yağ
- 13.8 g
- Doymuş Yağ
- 7.8 g
- Lif
- 7.6 g
- Sodyum
- 301.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z jarmużem
50min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Risotto z grzybami
1hod. 5min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Risotto z kurkami
35min