![Risotto z gruszkami i serem gorgonzola Risotto z gruszkami i serem gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e27f35ae-e0b2-41d2-a027-d829ab62019c/Derivates/b672a257-5aeb-4a3d-91ee-9da739161d23.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, nieobranych, pokrojonych w 2 mm plastry
- 30 g masła
- 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g ryżu do risotto
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 700 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 200 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 1 łyżka tymianku, świeżego, tylko liście
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2496 kJ / 596 kcal
- Protein
- 15.3 g
- Karbonhidrat
- 66.4 g
- Yağ
- 30 g
- Lif
- 4.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z kurkami
35min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto pomarańczowe
45min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30min